Важно съобщение!

Във връзка със зачестили опити за измама при системи за онлайн банкиране, бихме искали да Ви уведомим, че Райфайзенбанк (България) ЕАД не предлага инсталирането на какъвто и да е антивирусен софтуер чрез web страниците си – rbb.bg и/или online.rbb.bg.

Бихме искали да ви информираме, че вероятно се касае за вирус, който засяга клиентските браузъри. Всички предложения за инсталация на такъв софтуер след log-in в online.rbb.bg следва да се считат за опит за измама и трябва да се игнорират незабавно. В тази връзка Ви съветваме да смените Вашата парола за електронното банкиране Райфайзен ОНЛАЙН от друг компютър/мобилно устройство и да сканирате вашия компютър за наличието на Malware/Trojan horses.

ВАЖНО за сигурността на Вашите финансови средства

Сменяйте редовно Вашата парола (минимум един път на два месеца).

Винаги проверявайте дали уеб страницата, която отваряте за достъп до Райфайзен ОНЛАЙН е автентична.

Райфайзенбанк не изпраща по е-мейл съобщения, които Ви приканват да предоставите данни за Вашата парола, потребителско име, номер на сметка и др.

Райфайзенбанк не изпраща по е-мейл съобщения, съдържащи връзки към уеб страници на банката.

Подобни съобщения могат да бъдат опити за електронна измама – в такива случаи не отговаряйте на съобщението, а се свържете с нас на телефон
0700 10 000 (Vivacom), 17 21 ( М-Тел и Теленор), (+ 359 2) 86 10 666 (от 8.00 до 20.00 часа в работни дни).

В случай на фишинг (phishing) атака, насочени към Вас или при съмнения за такава атака, молим да ни уведомите своевременно на е-мейл адрес
call.center@raiffeisen.bg.

Важно съобщение!

Уважаеми клиенти, бихме искали да обърнем внимание, че считано от 12.01.2016г. Internet Explorer версии 8, 9 и 10 повече няма да получават софтуерни обновления от Майкрософт. Това би могло да доведе до пропуски в сигурността, които да се използват от неоторизирани лица за достъп до Вашите потребителски имена, пароли и друга лична информация.

В случай, че се нуждаете от повече информация, препоръчваме да се обърнете към официалните източници на Майкрософт.

Важно съобщение!

Регистрирани са фалшиви съобщения по e-mail, в които се твърди, че са изпратени от PayPal, VISA, MasterCard. С тези съобщения се изисква картодържателят да предостави данни за номер на карта, валидност, име, адрес и т.н. Тези съобщения представляват PHISHING атака! В никакъв случай не изпращайте отговор с Ваша лична и финансова информация, не отваряйте линкове и не инсталирайте софтуер, съдържащ се в тези електронни съобщения.